בין המצרים – הלכות

שאלה:

שלום לרבנים.
אני מחשיבה עצמי למתחזקת בדת כרגע בנפש ובשבת אבל עדיין לא בחיצוניות.
רציתי לדעת כמה דברים :
מה אסור לעשות בין כל הימים של בין המצרים אם זה שירים ,על האש, וכו'
ובנוסף יש לי בדיקה מאוד חשובה של הריון האם אני יכולה ללכת בימים הללו? או לדחות?
אשמח לשמוע מה כן מותר ומה אסור.
תודה מראש.

תשובה:

שבוע טוב ומבורך

ראשית ברכותינו להצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה! המשיכי להתחזק עוד ועוד בשבת בטהרת המשפחה ועוד, בורא עולם שמח עם כל התקרבות שלך!

בימי בין המצרים נהגו להמנע מחזיקה, אבל מותר להכין בשר על האש, עיקר ההלכות של האבלות הן מראש חודש אב, ולבני ספרד בשבוע שחל בו תשעה באב, אז נמנעים מאכילת בשר ויין, כיבוס ולבישת בגדים מכובסים וחדשים [ניתן להכין בגדים קודם, לובשים חצי שעה ומורידים, ואז ניתן ללבוש בשבוע זה], רחיצה רק בפושרים וכפי המיעוט הנזקק לנקיון ולא לתענוג. בימים אלו לומדים על חורבן בית המקדש וגלות ישראל, ומתפללים לגאולה השלמה במהרה בימינו!

בהצלחה רבה ובשורות טובות.