לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילה לפני עלות השחר בצום

שאלה:

אם אני עושה התנייה(ערב לפני) לאכול לפני עלות השחר- מתי אני צריך להתחיל לצום -חצי שעה לפני עלות השחר(כי אני אוכל מזונות) או בעלות השחר?

תשובה:

פת או מזונות יותר מכביצה אפשר רק עד חצי שעה לפני עלות השחר, אבל פירות וירקות תבשילים למיניהם מותר עד עלות השחר. ההלכה הזו אינה מצד הצום אלא בגלל תפילת שחרית.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' פט ס"ק כז.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. עכשיו אני רואה דבר מעניין בשו"ת בצל החכמה ח"ג סי' נב, שבערב תענית שהאכילה היא רק כדי לצום טוב יותר ולא סתם לשובע נפשו המיקל לאכול עד עלות השחר יש לו על מה לסמוך.