מרזב שנפל על רכב והזיק

שאלה:

שלום כבוד הרב
העברתי משלוח לאשתי שעובדת בבנין אני נהג מונית חניתי את המונית בין שני הבנינים בצד לא בחניה של הרכבים עלית ל4 דקות בלבד וחזרתי למטה שמעתי רעש חזק מאוד והתברר שהמרזב שהיה צמוד לבנין התנתק ונפל על המכסה המנוע מקדימה ועשה לי נזק גדול
פניתי לועד הבניין והם לא רצו לשאת בנזק השאלה שלי אם הם צרכים להשתתף איתי בנזק האוטו עבר בדיקת שמאי תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הוועד הבית לא חייב לשלם, כיון שהמרזב היה תקין ולא היה אמור ליפול.

בהצלחה.

מקורות:

ואין חיוב נזיקין על כל דבר שהיה מותקן בצורה טובה ופתאום נפל. רק אם המרזב היה בצורה לא תקינה והתרו בוועד הבית וועד הבית התרשל ולא טיפל אז יש לדון האם חייבים לשלם. אבל אם לא התרו בהם – פטורים. כמבואר בגמרא ב"ק דף ו ע"ב ובשו"ע חו"מ סימן תטז.