טלויזיה בשבת ומזגן

שאלה:

שלום.
אני התחלתי לשמור שבת וכבר כמה שבתות ברוך השם שומרת.
כמה שאלות
בעלי מדליק טלויזיה בבית מה אני אמורה לעשות ? להיות בחדר כל היום כדי לא לשמוע ולראות? הוא לא יתחשב או יראה בחדר הוא אוהב שישי
שבת טלויזיה בסלון.
בנוסף הדלקתי אתמות בלילה מזגן כי היה לי נורא חם ואם לא הייתי מדליקה הייתי סובלת ולא נרדמת.. האם השם יבין אותי ויסלח לי?
תודה .

תשובה:

שלום וברכה

ברכותי על ההחלטה המאוד חשובה הזו! יהודים בכל הדורות מסרו נפש על שמירת השבת, ואשרייך שאת מצטרפת לנצח הנפלא הזה של שרשרת הדורות, המשיכי להיות יהודיה גאה ואמיצה ולקדש שם שמים בכל הליכותיך.

את לא צריכה להסתגר בחדר, אבל כן תנסי לבקש מבעלך אוירה של שבת בבית, תכיני סעודה טובה לליל שבת ותבקשי ממנו לבוא לקידוש ולסעודה משפחתית, אחר כך את יכולה להשאר בסלון אבל תקחי לך משהו לקרוא וכדומה, אבל לא לשבת מול הטלויזיה עם בעלך. העיקר לשמור שבת בגאון אבל לא ללחוץ על הבעל ולא לעשות אוירה לא נעימה, ברוח טובה ןאוירה נעימה הוא ילך איתך בעזרת ה'.

חבל על הכשלון עם המזגן, אבל אסור להתייאש מכשלונות, מתרוממים וממשיכים הלאה בשמירת השבת בגאון ובהקפדה. מאוד חשוב שיהיה בבית שעוני שבת, בשעון שבת תקע [מוכרים בכל חנות טמבור] את יכולה לכוון לפני שבת שהמזגן ידלק בלילה ויכבה בבוקר וכדומה, כך עושים בכל בתי ישראל.

שבוע טוב ומבורך.