הזיק על ידי תאונה חלק של פנס

שאלה:

נסעתי באופניים בצורה רגילה מאחורי רכב כשלפתע הוא בלם, אמנם בלימה לגיטימית בגלל שהרכב שלפניו עצר כדי לפנות, התנגשתי ברכב ושברתי את הפלסטיק שמכסה את הפנס, אבל כיוון שאין חלק חילוף שמגיע בצורת פלסטיק אלא צריך לקנות פנס חדש הבעלים תובע ממני כעת סכום של פנס חדש למרות ששברתי בפועל חלק קטן ולמרות שאפשר להשיג את החלק כיד שניה בכל מוסך חלפים, שאלתי היא מה על פי ההלכה אני מחויב לשלם באמת?
גם הנהג הוא יר"ש
תודה רבה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

נהג האופניים חייב לשלם מחיר של חלק חלופי כפי שנמכר ביד שנייה. ולא חייב לשלם מחיר של פנס חדש.

בהצלחה.

נימוקים:

מזיק חייב לשלם את הערך של הדבר שהזיק. ולכן אם הזיק חפץ יד שנייה אינו חייב לשלם מחיר של חפץ חדש אלא מחיר של יד שנייה. וגם אם לא יהיה ניתן להשיג חפץ יד שנייה המזיק לא חייב לשלם מחיר לש חדש, אלא מחיר של משומש, והניזק יוסיף מכספו ויקנה.

במקרה הנ"ל אינו חייב לקנות את כל הפנס, אלא מה שהזיק – את החלק החלופי שהזיק ולפי המחיר של יד שנייה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אדם רגיל היה קונה פנס חדש או קונה חלק חלופי ביש שנייה? אם קונים פנס חדש – יתחייב המזיק פנס חדש. אבל אדם רגיל שהיה קורה לו נזק כזה היה קונה חלק חלופי ביד שניה, – יש לשלם לו מחיר של חלק חלופי.