לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילה

שאלה:

שלום לרבנים למדתי במקום וביקשו שאני ישלים מנין האם שהם ב18 אני צריך גם לעמוד ומה לגבי ענית אמן? האם שיך להורות לזוג שלא נשואים שלפחות תטבול שיהיה פחות איסור? האם בברכות קצרות יש ענין שחבר שלי יברך ויוציא אותי משום ברוב עם ? מה עדיף ברוב עם או שהוא עצמו יעשה את המצוה? תודה רבה

תשובה:

אתה לא צריך לעמוד בתפילת שמונה עשרה, אבל בקדיש [לאשכנזים שעומדים] גם אתה עומד.

זו התלבטות שקשה להכריע: מצד אחד אין לתת להם שום לגיטימציה לחיי פריצות כאלו, מאידך לחסוך מהם כרת זה דבר עצום, אם אפשר להסביר להם כמה חשוב להנשא כדת ישראל ובמקביל שגם יבינו שעדיף לטבול, זה עדיף.

המנהג שלא לצאת מהחבר כיון שלא מכוונים כל כך טוב להוציא ולצאת, ראה משנה ברורה סי' ח, ומפני השבת המתקרבת אני מקצר.

שבת שלום.