נזק לדלת שירותים בדירה שכורה

שאלה:

שכרתי דירה בשירותים יש מפתח פנימי שאי אפשר להוציא הילד שלי בן שלוש נכנס ונעל את הדלת ולא יכל לפתוח .לקחתי את המפתח החיצוני של הדלת שקבלתי מבעל הדירה לשירותים הוא לא פותח את הדלת נאלצתי לפרוץ את הדלת ונגרם לדלת נזק .האם אני חייב לשלם את הנזק ?והאם זה משנה אם כתוב בחוזה שאני צריך להחזיר את הדירה כמו שקבלתי עם דלת שלמה ?אנחנו עוזבים את הדירה בימים הקרובים תודה לרבנים

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר ששבר את הדלת חייב לשלם תשלום של תיקון לדלת.

אין הבדל אם יש סעיף בחוזה שמחייב את השוכר להחזיר את הדירה כפי שקיבלה. כיון שהשוכר ששבר הוא מזיק בידיים, ובכל מקרה חייב.

בהצלחה.

נימוקים:

משכיר שהשכיר בית והדלת הייתה תקולה וננעלה על אחד מבני הבית ולכך היה צריך לשבור את הדלת – פטור השוכר, כיון ששבירת הדלת הייתה תוצאה של הדלת שלא הייתה תקינה. אבל במקרה הנ"ל הדלת הייתה טובה, אלא שילד של השוכר ננעל, ולמרות שהמפתח לא היה תקין ולא פתח, לא ניתן להאשים את המשכיר בכך, כיון שהדלת הייתה תקינה והילד הוא שנעל ולא ידע איך לפתוח, ולכן השוכר ששבר חייב כדין מזיק בידיים.