ביאה שלא כדרכה – האם צריך לספר למשודך?

שאלה:

האם חדירה באזור האחוריים מטנפת אותי? האם זה נחשב שלא חיכיתי עד החתונה? כי זה היה לילה אחד שבו שתיתי קצת יותר מדי מהיין של שבת. ובמקרה שכן, מה עליי לעשות כדי לשמר את טהרתי? האם מותר לי לשקר בנושא זה כשישדכו אותי?

תשובה:

שלום רב,

ראשית צריכים לדעת שזה איסור גמור בדיוק כמו על בעילת זנות ולא משנה אם זה היה במקום המיועד או במקום המתואר בשאלה. ההגדרה ההלכתית של זה היא בעילה שלא כדרכה שנחשבת לבעילה גמורה. יחד עם זה אפשר להקל בסיטואציה שלך שלא לספר בשידוך כפי שכתב בשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' קטז סק"ב, ראה שם שהרחיב בזה אם כתובתה אכן מאתים ולפי"ז אינה צריכה לספר. אבל חשוב לדעת שהוא התיר רק לבחורה שמעדה באון חד פעמי. אם תיאורים כאלה או דומים להם קרו בעבר או חלילה בעתיד זה עשוי לשנות את כל התמונה.