שם של כהן?

שאלה:

שלום,
בעבר קיימתי לצערי יחסים עם גוי ולכן אסורה לכהן.
בעלי מגיע ממשפחה דתית, עם שם משפחה מאוד נדיר, אשר לפי מסורתם אינם כהנים.
לפני כמה זמן נתקלתי באדם עם שם משפחה זהה אשר הינו כהן.
האם אני צריכה לחקור וליידע את משפחת או שאוכל להתעלם ולהמשיך לחיות את חיי בשלווה?

תשובה:

יש הרבה מאוד שמות שחלקם כהנים וחלקם לא, נדיר שיש שם שמיוחד לכהנים, זה מצוי בעיקר בשמות כהן כ"ץ רפפורט טוויל. אבל הרבה מאוד כהנים יש להם שמות שלא מלמדים על כהונתם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא יודע מה השם, אבל אם זה לא מהשמות המאפיינים בדוקא והם לא בחזקת כהונה אין כל בעיה ואין סיבה לחשוב שכן. רק לחזור בתשובה על המעשה ההוא.