קריאת ספר התפתחות אישית בשבת

שאלה:

האם מותר לקרוא ספרים המעודדים התפתחות אישית ומנטלית להגדלת ההון – בשבת? [זה לא מדבר על דברים פרקטיים אלא יותר רעיוניים וכיוונים כלליים].

תשובה:

ככל שמדובר בחכמת הפסיכולוגיה באופן כללי ולא במשהו פרקטי מעשי, אין בזה איסור, אבל זה לא ראוי לשבת קודש, המיועדת לרוממות הרוח התנתקות והתנקות מכל השבוע החולף, התמקדות במשפחה, בלימוד בשירה בשיחה נעימה.

שבת שלום.