כלי כסף יד שניה

שאלה:

האם אפשר להשתמש בכלי כסף יד שניה? האם הטבלה מספיקה?

תשובה:

אין כל בעיה ולא צריך הגעלה, כי לא רגילים להשתמש בהם חם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה, אבל האמנם אין נוהגים לחתוך בשר חם ולשתות מרק חם בסכיני וכפות כסף? וגם אם לא, מנין לנו הביטחון שהבעלים הראשונים אי פעם הטבילו את הכלים (שקרוב לוודאי יוצרו ע"י גוי) כך שנפטור אותם אפילו מטבילה?

  2. הבנתי שמדובר במגשי פירות או גביעי כסף, נדיר היום סכו"ם מכסף, אבל אתה צודק אם מדובר בכלים שרגילים להשתמש חם הדין שונה כמובן. לטבול צריך בלי ברכה כמובן.