יחסי שכנים

שאלה:

שלום כבוד הרב אני גרה בבניין של שלוש קומות אני גרה קומה ראשונה יש מעלי שכנים קשים בשש בבוקר עם שמים מוזיקה או שואבים אבק אני הולכת לישון ממש מאוחר רציתי לשאול האם מותר לי להחזיר להם בזמן שהם מפעילים רעש שאני הפעיל גם

תשובה:

להחזיר להם זו לא תגובה אינטלגנטית ולא ראויה… יש לשוחח איתם בנעימות ובעדינות, תספרי להם שאת ישנה בשעה מאוחרת יותר ובשעה זו את ישנה וזה מפריע ומאוד תשמחי אם יתחשבו. תודי להם מאוד על ההתחשבות ותספרי להם כמה את שמחה לגור בשכנותם, והם יבואו לקראתך, בשיח נכון ומכבד פותרים הרבה בעיות בנקל.

בהצלחה