לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תלייה בפצע על מוך דחוק

שאלה:

בבדיקת מוך דחוק של הפסק טהרה שנמצא בו כתם המעיד על פצע, האם אוסר? האם יש חילוקי מנהגים בזה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בבדיקה פנימית צריך להיות בטוחים שיש שם מכה המוציאה דם, דבר כזה ניתן לקבוע רק על ידי אחות טהרה שמבצעת בדיקה פנימית ומבררת זאת. תבררו על אחת כזו באיזור מגוריכם, יש גם מטעם מכון פועה בפריסה ארצית רחבה מאוד. כמובן תלייה כזו תעזור רק אם לפני כן היתה בדיקת הפסק טהרה נקייה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב יכול לראות שיש אפשרות סבירה מאוד שזה פצע, הן מבחינת הגוון והן מבחינות אחרות של מיקום וכו', אבל אסור להכריע בלי ראייה ברורה של מכה שודאי מוציאה דם. שום רב לא יכריע כך בלי בדיקה.