פירות קיץ – נגיעות תולעים

שאלה:

ע"פ רמת הנגיעות של תולעים בפירות קיץ, האם יש העדפה בסוג ? האם יש פירות קיץ בחזקת נקיים מתולעים שאפשר לצרוך ללא בדיקה או מינימום טיפול לפני אכילה?

תשובה:

כל פירות הקיץ נגועים יותר מבחורף, אבל אין בעיה של ממש, אם יש מקום רך מאוד כדאי לפתוח שם ולבדוק על ידי קיפול, אבל אין חובה לבדוק פרי שנראה שלם ונקי. כמו כן יש לעיין במקום החיבור לעץ, שם מצוי לפעמים נקב של תולעים. ענבים יש להשרות כמה דקות במי סבון ולרחוץ. אבטיח מילון בחזקת נקיים.

הצטרף לדיון

תגובה 1