חולה קורונה ללא סימפטומים בי"ז בתמוז

שאלה:

במשנה ברורה (תקנ, סק"ד) כתב שחולה אפילו אין בו סכנה פטור ואין לו להחמיר על עצמו לצום.

מה הדין בחולה קורונה ללא סימפטומים כלל או סימפטומים קלים, האם גם באופן כזה פסק המ"ב שאין לו לצום?

תשובה:

אין לצום בכלל. טבעה של הקורונה שהיא יושבת ואז היא עלולה פתאום להתפתח. כמו כן אנשים שהחלו עם זה קל ופתאום המחלה התפתחה יותר, ולכן חובה יסודית מאוד לחולה קורונה גם אם הוא מרגיש טוב, לחזק את גופו, במאכלים בריאים, שינה טובה, ויטמין סי וויטמין די, וכלמה שמחזק אותו.

רפואה שלמה.