חברת מזגנים שלא פנתה אלי לגבות את התשלום

שאלה:

שלום וברכה.
פניתי למתקין מזגנים שיתקין לי מזגן הוא הזמין מזגן שהגיע אחרי יום והתקינו. בגמר העבו' שילמתי לו דמי התקנה. כשהוא אמר לי שמהחברה שהזמין דרכה את המזגן יתקשרו אלי לגבות את מחיר המזגן . עדיין לא התקשרו ועבר כבר שבוע .
האם עליי לטרוח ולחפש אחריהם עמ"נ לשלם ? או אולי שייך כאן "משמים קא זכו ליה"

תשובה:

שלום וברכה,

מחובתו של הלקוח להסדיר את התשלום מול החברה. החוב לא פוקע מאיליו, חוב פוקע רק אם מחלו. ובמקרה הנ"ל שהחברה לא פנתה אין בכך הוכחה שהחברה מחלה על החוב, וברור שאי הגביה הגיעה מטעות.

בהצלחה.

מקורות:

בש"ך ריס סימן רלב הביא דעת השלטי גיבורים שאי תביעה תחשב מחילה, והש"ך חולק על דבריו. ולכן לפי דברי הש"ך ודאי חייב לשלם. ונראה שבקרה זה גם הש"ג יודה שחייב כיון שאי הגבייה לא הגיעה מחמת מחילה, [אין סיבה שהחברה תמחל], אלא בטעות, ולכן חייבים לפנות אליהם ולהסדיר את התשלום.