לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דברי תורה במקום טמא

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב.
יש דבר שאני מאוד אם נקרא לזה לא מקיימת כראוי זה לא להרר בדברי תורה במקום טמא, אני לא מצליחה בכל מקום שאני הולכת קופצים לי לראש דברי תורה לעיתים פסוקים ששמעתי בשיעור ואני פשוט לא מצליחה להיפטר מזה, זה חמור עד כדי כך? הקב"ה הוא כל חיי.
תודה רבה על המענה.
בשורות טובות ושבת שלום.

תשובה:

ראשית אשרייך! בדרך כלל לאנשים יש נסיון הפוך, איך מפסיקים לחשוב על הבנק ושאר השטויות באמצע הלימוד… ולעצם הענין משתדלים לחשוב על משהו אחר ומה שאפשר אפשר ומה שאי אפשר, בורא עולם יסלח וימחל. ככלל יש לפעמים שאדם לחוץ מאוד ממשהו ומפתח מזה כבר סוג של חרדה כמעט כפייתית, והתוצאה של זה שדוקא שם חושבים דברי תורה.. לכן כדאי להרפות, חישבי על משהו אחר ואל תלחמי יותר מידי ולא להלחץ אם נכנסת מחשבה של דברי תורה, חייבים להשתחרר מהלחץ הזה כדי שזה לא יקרה שוב ושוב..