לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכות השחר עד מתי אפשר לומר?

שאלה:

שלום רב!
הייתי ערה כל הלילה והלכתי לישון בבוקר וקמתי אחרי שקיעה ולא אמרתי ברכות השחר האם אני צריכה לומר אחרי שקמתי?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה צריך לומר אותם עד סוף השעה הרביעית של היום – מה שנקרא בלוחות שנה סוף זמן תפילה, ואם לא אמרם, ישתדל לאומרם עד חצות היום, ואם לא אמרם קודם חצות, יכול בדיעבד לומר אותם עד שהולך לישון בלילה, ואם חטפתו שינה כבר, לא יאמר ברכת ‘המעביר שינה’.

מקורות:

משנה ברורה נב,י.