תשלום על שרות שלא נהנתי

שאלה:

שלום,
אני קיבלתי ייעוץ בטלפון במשך כשעה ורבע – אשה שמדריכה בנושאים מסוימים מיידע של החיים, ללא תעודה.
היא אמרה לי כמה זה יעלה לי אך לא שילמתי לה לפני הייעוץ.
אחרי ששוחחנו אני הייתי ממש מופתעת לרעה, חשבתי שהיא תתן לי טיפים יותר מעשיים איך לשפר בעיה מסויימת, ממש התאכזבתי, במהלך כל השיחה השלמתי לה משפטים, זה דברים שאני מכירה, ורוב העולם מכיר כי זה כתוב באינטרנט ואפשר לקרוא את זה בכל חיפוש פשוט.
בקיצור לא קיבלתי את מה שהבנתי שאקבל.
ממש לא חידשה לי כלום, אולי ממש הסבר קטן של 5 דקות מתוך כל השעה הזו, לא משהו שיפתור את הבעיה!
האם אני צריכה לשלם לה את כל הסכום? חצי ממנו ? חלק באחוזים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הגעת למטפלת קיבלת על עצמך שאת משלמת על ההדרכה שלה. קשה לפטור אותך מהטענה שלא נהנית מהטיפול. היה לך לברר עליה לפני הטיפול האם היא מיוחדת. אבל לאחר מעשה קשה מאוד להיפטר מתשלום. זה שאת אישית לא נהנית זה לא פוטר אותך. יתכן ולאחרים הטיפול מאוד מועיל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הייתה כאן רמאות, ודאי שאין חובה לשלם. כדי לקבוע שהייתה רמאות צריך לרב ישמע את הנסיבות, יתכן והיועצת לא הוסיפה לך ולכן את חובת שהיא רימתה אותך. ולכן חושב להתייעץ.