ניקיון כוסברה ופטרוזיליה / חסה שלא מגידול מיוחד

שאלה:

כיצד ניתן לנקות מתולעים כוסברה ופטרוזיליה ואפילו חסה? (במידה ולא הצליח להשיג מגידול מבוקר ומפוקח)

תשובה:

כוסברה ופטרוזיליה לא ניתן לנקות, ירקות עלים קטנים אין דרך להבטיח את נקיונם. לגבי חסה: לכתחילה יש לרכוש חסה מגידול מיוחד ללא חרקים, כמו גוש קטיף או גלאט עלים, ולא חסה רגילה, ואז לנהוג לפי ההנחיות, להשרות כמה דקות את העלים במי סבון ואחר כך לרחוץ בזרם חזק ולשפשף מעט. אם אין לכם כזה דבר במקומכם, אפשר לקנות חסה רגילה, להשרות היטב זמן ממושך במי סבון, ואחר כך לבדוק באופן שכתבנו כאן. לזכור שיש בחסה הרבה חרקים ירוקים ולא רק שחורים!

בימי ילדותי זכורני שחסה נאכלה רק בליל הסדר לאחר עבודה של שעות לבודקה, מלבד ליל הסדר למרור, פשוט לא אכלנו חסה כי לא היה מגידול מיוחד…