הדרכת שחייה אשה לילדים קטנים

שאלה:

שלום וברכה,
1)אישתי עובדת בבריכה בתור מדריכת שחייה, אנחנו זוג חרדי, הבריכה פרטית ומגיעים ילדים עד גיל 6 שהיא מדריכה אותם וזה בחלק מהקבוצות יכול להיות מעורב. אישתי עם בגד ים צנוע וכחלק מההרכה לפעמים נצרך מגע שלה בילדים הקטנים בכדי לעזור להם בלימוד השחייה..האם זה מותר? אם בטעות אחד מהילדים בגיל 8 זה מותר עדיין?
ב) שאלה שנייה לגבי הבריכה , לפעמים מגיעים הורים לאסוף את הילדים בסוף כל שיעור ואישתי כבר מתחילה להדריך את הקבוצה השנייה, האם יש בעייה הלכתית שמגיעים לשם הורים בפרק זמן הזה?בזמן השיעור אישתי מדריכה שם לבד ללא הורים..
אשמח לתשובה תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור במגע שהיא צריכה לתת לילד עד גיל שש, רק יש להזהר שלא יעשה בקירבה יתירה, מגע בידים בלבד ותכליתי.

לטעמי יש להקפיד שלא יהיה ילד בן שמונה זה כבר לא מתאים. אינני אומר איסור ממש, אבל לא מתאים.

יש להקפיד ששום גבר לא יכנס לבריכה כאשר היא לבושה בבגד ים גם אם הוא מה שנקרא "צנוע". הדבר צריך להיות מוסבר להורים מראש, והם יכולים להמתין לילד בחוץ.