אדם ששותה מפעם לפעם האם מברך שוב שהכל

שאלה:

יש לי בקבוק שאני שותה ממנו כל היום ובירכתי עליו בבוקר אני צריך לחזור לברך עליי כל הזמן

תשובה:

כתבנו בנושא זה פעמים רבות, כאשר יש היסח הדעת או שינוי מקום – יציאה תחת כיפת השמים, בודאי יש לברך שוב. אבל גם אם אין, אתה יושב כל היום על אותו מקום ולומד ותוך כדי שותה מפעם לפעם, זה לא מומלץ, כי אז בעצם אתה מפסיד את הברכה אחרונה על מה ששתית וכבר עבר שיעור עיכול שבשתיה הוא די מהר, כחצי שעה. לכן הכי טוב לשתות כמו שצריך לברך ברכה אחרונה ואם רוצים אחר כך לשתות עוד, מברכים שוב.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה