הכשרת כלי פורצלן שנקנו מגוי

שאלה:

אשה שקנתה כבר צלחות פורצלן מגוי בחשבה שאפשר להכשיר
1 האם בכלל אפשר לההכשיר
2 אם לא מה הדין אם כבר קנתה קנתה או אם יש בעיה של שלום בית

תשובה:

בכלי פורצלן לכתחילה אנחנו חוששים שדינו ככלי חרס שלא מועילה לו הגעלה, יש שהקלו בשעת הדחק כאשר מדובר בכלי יקר מאוד ויש הפסד, לאחר זמן רב משימוש הגוי, ובאופן שמדובר בצלחת שהיא רק כלי שני בדרך כלל, על הכרעתו של האגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו שסומכים על שיטת בעל העיטור שגם בחרס מועילה הגעלה שלוש פעמים, כפי שהבאנו כמה פעמים כאן באתר. קשה עלי קצת להתיר באופן זה שברור שיש בליעות איסור ואין כל ספק לצרף, כדאי לשאול עוד רב.

לגבי הנושא של שלום בית לא ממש הבנתי, אם הבעל דתי אין בכלל מקום לשאלה, זה חשוב גם בשבילו, ואם יכעס קצת על המעשה החפוז זה כבר בעיה בשלום בית? ואם אכן כל שלום הבית מעורער בגלל פערים בנושא הדת, או בגלל סיבות אחרות, כדאי להתייעץ באופן מפורט יותר על כל ההתנהלות בבית עם רב שמכיר אתכם כדי באמת להגיע להבנה טובה בענין זה בין בני הזוג.

בהצלחה