ברכת מעין שבע במניני רחוב

שאלה:

שלום,
יש מניינים שממשיכים להתפלל בחוץ ,האם הם רשאים גם לומר ברכת מעין שבע כפי שנהגו בתחילת הסגר על בתי הכנסת ועל מה סמכו אז?
בברכה רבה.

תשובה:

מי שסמך אז על דברי המשנה ברורה בסי' רסח ס"ק כד שכאשר מדובר במנין קבוע לזמן מסויים ויש להם ספר תורה וכו' כמו ביריד אומרים ברכה זו, יכול לומר כך גם עכשיו, אבל מי שלא סמך על כך, וכהוראת חלק מהרבנים שטענו שכאן זה ארעי לגמרי, וכך סבר הראל"צ הגר"י יוסף, לא יאמר. בכל מקרה אם זה מנין ברחוב רק בערב שבת וכל פעם יש לארגן מחדש ואין שם ספר תורה וכו', וכל מהותו אקראי – אין לומר.