ביטול השכרת רכב

שאלה:

שלום וברכה!
מה הדין במקרה ששכרנו רכב לשעות הערב שזה מ6 עד הבוקר ואז בגלל אונס שקרה לנו לא יכולנו לבצע את הנסיעה שתכננו, האם אנחנו יכולים להחזיר את הרכב אחרי שלקחנו ולבטל את העסקה או שאנחנו צריכים לשלם על ההשכרה ולא ניתן לבטל? והאם זה משנה האם היו לחברת השכרה עוד הזמנות שבטלו בגללנו
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

נחלקו הראשונים בשוכר שנאנס באמצע תקופת השכירות י"א שחייב לשלם עד סיום תקופת השכירות. וי"א שפטור. ולהלכה אם לא שילם אינו חייב לשלם. ואם לא שילם אינו חייב לשלם. אולם לא כל דבר נכלל באונס. ישנם מקרים שהוגדרו בראשונים כאונס. ויש מקרים שהתברר לשוכר שאינו מעוניין במושכר אבל אינו נחשב לאונס. במקרה שאינו נחשב לאונס חייב השוכר לשלם על תום תקופת השכירות. יש לבדוק כל מקרה לגופו האם נחשב לאונס.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר שנאנס – שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א.

סוגים שונים של אונס ראה עלון המשפט גיליון מספר 88.