צניעות בתינוקות

שאלה:

בס"ד
רצינו לשאול אם יש עניין לשמור על צניעות בתינוקות? אם לאו, מאיזה גיל כדאי להתחיל? כמו כן במידה ויש עניין, האם זה כולל גם צבעים למשל? (שלא יהיו בולטים בחוץ וימשכו חלילה גם עין הרע) האם לא ראוי להלביש תינוק/ת בגופיה או במכנסיים קצרות?
תודה.

תשובה:

עד גיל שלוש אין כל נושא של צניעות.

מקורות:

לגבי ילדות נחלקו הדעות: המשנה ברורה שם בביאור הלכה מחמיר כבר מגיל שלוש שהיא ראויה לביאה [ומה שחילק שם בין בתו לאחרות שבבתו רק מגיל 11 כבר תמה החזון איש בסי' טז ס"ק ט, שדימה זאת לסי' עג ושם לא מדובר לגבי אמירת דבר שבקדושה ולכן אין לסמוך להקל], אולם בחזון איש כתב שיש להקל מעט יותר עד גיל שאדם עשוי לבוא להרהור ולמעשה גם לדעה זו החמירו מגיל 6, ראה שו"ת אז נדברו חי"ב סי' מט. ונראה שכך העיקר. ובילדה אחרת יש להקפיד מגיל 3 שנים כאמור.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ברצוני לשאול עניין השקפתי-הלכתי כהמשך לתשובה בעניין צניעות הבנות

    כיצד היא ההנהגה הנכונה,
    לאמץ מורה הוראה פוסק ולנהוג כמותו בכל שאלה
    או שדרכה של תורה היא בכל סוגיה ללמוד את הנושא ולנוהג כפי שיוצאת למעיין המסקנה.

    אני איני נוהג בכל דבר כדעת החזו"א [גנרטור וכו']
    וכעת לנקוט כמותו לעניין צניעות הבנות מגיל 6
    לכאו' בצורה זו יש מעין הערמה שבכל מקום מחפש את השיטה הנוחה
    או"ד -יתכן שיש מושג של פסקים מסוימים שנתקבלו בציבור

    יישר כח