חילול שבת על גוי

שאלה:

אם גוי נמצא בסכנת חיים לא מחללים עליו את השבת בגלל שמי ששומר שבת נבוא ונחלל עליו את השבת אבל מי שלא לא… כלו' אם הגוי ישמור שבת נחלל עליו את השבת. אבל גוי ששומר שבת חייב מיתה, מתי יתכן מצב שבו מחללים על גוי שבת והוא לא חייב מיתה? תודה רבה

תשובה:

לא זו הסיבה… גוי אינו יהודי ובשל כך לא מחללים עליו שבת. יהודי שאינו שומר שבת, אם אינו בכלל מומר שדינו שמורידין ואין מעלין, אלא הוא תינוק שנשבה, גם כן מחללים עליו את השבת למרות שאינו שומר שבת.