אכילה לפני תפילה / קריאת שמע

שאלה:

שלום לרבנים החשובים

האם האיסור לאכול לפני תפילה זה מחמת התפילה או מחמת הקריאת שמע ששם יש את הקבלת עול מלכות שמיים וכפי שנאמר בגמרא "לאחר שנתגאה זה מקבל עליו מלכות שמיים" משמע מחמת הק"ש ולא מחמת עצם התפילה..

תשובה:

שלום וברכה

יש הבדל בין איסור האכילה לפני קריאת שמע ללפני התפילה בבוקר, שכן לפני התפילה אסור אפילו טעימה כל שהיא, כמבואר בהרחבה בשו"ע בסי' פט, והטעם על פי הפסוק "לא תאכלו על הדם", ואילו לפני קריאת שמע ושאר מצוות טעימה קלה מותר, והאיסור הוא לקבוע סעודה, ראה כל הפרטים בשו"ע בסי' רלה. ונפקא מינה, שלפני שחרית גם על ייד שומר שיזכירנו להתפלל אסור, ואילו בקריאת שמע או תפילת ערבית מועיל שומר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה גם לפני שחרית יוכל לאכול פחות מכביעא בשופי לאחר הבקשות דברכה בתרייתא דברכות השחר "ויהי רצון מלפניך" שבזה כבר התפלל על הדם ויצא יד"ח דאורייתא עכ"פ