תליית מודעות ללא תשלום

שאלה:

שלום
האם מותר באופן עקרוני לתלות מודעות שהעירייה דורשת עליהם אגרה ברחובה של עיר?
אין ספק שזה לא מוסרי אבל מבחינה הלכתית האם נחשב גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

תליית מודעות במקומות שצריך לשלם אגרה אין בכך איסור גזל, אלא מניעת תשלום מיסים לעירייה. ודינו שווה לאדם שמתחמק מתשלום מיסים.

יש לדון כשתולה מודעות ומסתיר מודעות של מפרסמים ששילמו אגרה האם אין בכך איסור גזל שמסתיר להם את המודעה, מאחר ושילמו על הזכות לתלות מודעות, והזכות קיימת לשבוע ימים, יש לו זכות להשאיר את המודעה למשך תקופה מסוימת, ואם אחרים תולים עליו מודעות ומסתירים לו את המודעות, הם גוזלים אותו.

ולכן הגזל לא מצד העירייה אלא מצד מי שתלה לפניו – ויש לעיין בדבר.

בהצלחה.