החטאת הרבים – מה הכפרה?

שאלה:

שלום כבוד הרב .
עשיתי דברים נוראיים בצעירותי ואחד מהם היה לגרור אנשים לבוא איתי לכל מיני " מסאגים " ונערות ליווי שחלקן אפילו היו גויות .

הבנתי שלפי הרמב"ם אין לי חלק לעולם הבא בגלל השטויות שעשיתי , התפילות שלי לא מתקבלות בכלל ו אין לי אפשרות לעשות תשובה.

כבוד הרב , באמת שאני מצטער על כל הדברים שעשיתי וזה יושב לי עמוק עמוק על המצפון ולא נותן לי מנוח ומקשה עליי לתפקד ביום יום .

האם יש משהו שעליי לעשות בשביל לכפר על החטאים אפילו בקצת ?

תודה

תשובה:

אין אדם שאין לו דרך לחזרה בתשובה!! ברור שברגע שאתה מתחרט על המעשים באמת, ומקפיד על חיי טהרה וקדושה, ושב אל ה' במצוות ולימוד תורה ומעשים טובים, בעז"ה יתכפר לך. כנגד החילול ה' והטומאה, תעשה קידוש ה', תייסד שיעור תורה ותמשוך אנשים לבוא אליו! בזאת יכופר בלי ספק!