פרשת בלק או בלעם?

שאלה:

ערב טוב הרב, יש לי שאלה בסוגיה בגמרא, אשמח לתשובה.

כתוב בבבא בתרא יד, ב:

"משה כתב ספרו *ופרשת בלעם* ואיוב"….

אנו יודעים שפרשתינו פרשת בלק נקראת פרשת בלעם.

ומאידך כתוב בתלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת סוטה פרק ה:

"משה כתב חמשה ספרי תורה וחזר וכתב *פרשת בלק ובלעם* וכתב ספרו של איוב"…

מדוע הירושלמי מדגיש לנו את פרשת בלק וגם בלעם? הרי הם אותו פרשה, לא?! בנוסף כתוב בברכות יב, ב:

"בקשו לקבוע *פרשת בלק* בקריאת שמע"…

הגמרות לא סגורות על עצמם איך קוראים לפרשה?

תודה!

תשובה:

הנושא בחז"ל אינו שם הפרשה כפי שמודפס בחומשים למעלה, בכלל החלוה לפרשיות השבוע היא חלוקה מאוחרת יותר, הרי מנהג ארץ ישראל בכלל היה לסיים את התורה אחת ללוש שנים ולא כמנהגנו עתה לסיימה פעם בשנה, אלא הכוונה לסיפור המעשה של בלק ובלעם.

ערב טוב.