לעבור למטפלת אחרת

שאלה:

שלום וברכה.
חיפשתי מטפלת לבן שלי מצאתי מקום במרחק כמה רחובות התקשרתי וקבעתי אתה אבל לא חתמנו על שום דבר רק דברנו בטלפון והיא אמרה לי את הכללים שלה וזהו אבל אמרתי לה שבסדר ואני נרשמת אצלה,
ועכשיו אחרי כמה שבועות שכנה שלי באותו בנין דלת לידי פותחת גם השאלה אם אני יכולה להעביר או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא התחלת לשלוח לגן, וגם לא היה תשלום של מקדמה, יש להקל בדבר – וניתן לשלוח לגן אחר.

אם המטפלת מוגדרת כעניה – בעלת משפחה, יש בסיכום הדברים משום נדרי צדקה, ולא ניתן לבטל, ובמקרה כזה יש לבקש מהמטפלת מחילה והסכמה לעבור למטפלת שקרובה לביתך.

בהצלחה.

מקורות:

אם לא התחלת לשלוח למטפלת וגם לא שילמת מקדמה, אין כאן קניין. אלא שאם היה כאן אמירה בפה יש בדברים משום 'מחוסרי אמנה'. ואסור לחזור בדיבור. אלא שבמקרה שלך שלא ידעת שייפתח מטפלת בסמיכות לביתך, דינו שווה לתרי תרעי, ויש להקל כחזרה של תרי תרעי. ראה כאן בהרחבה.

אם המטפלת מוגדרת כעניה, כתב בתשובת מיימון לספר משפטים סימן ס"ד [הובא בקצות סימן פא ס"ק ג] שחייב לקיים נדרו. וביאר הקצות שגם לא חל חיוב של שכירות חל חיוב של נדר. ולכן לא ניתן לבטל את הנדר אלא במחילתה של המטפלת.