טלטול יין סגור ולא חתום על ידי גוי

שאלה:

א.נשאר בקבוק יין פתוח על השולחן והמשרתת הגויה הכניסה אותו למקרר.האם היין אסור?
ב.ביצה מבושלת קלופה ששהתה כל הלילה האם אסורה משום סכנה?
בתודה ובברכה.
נ.ב. נראה שהשואל על מקורו של הזהר וקבלת חכמי הקבלה הינו דרדעי.ולכן לא היה ראוי להתווכח עמו שידוע שהם למדנים ושמא יטעו בהם אנשים חלושי הדעת שאינם בני תורה.
והיה זה שלום.
בברכה.

תשובה:

שלום רב

1. אני מניח שהיה פקק על הבקבוק, אלא שהוא אינו חתום.

כיון שלא פתחה את הבקבוק, וגם לא היתה לה כוונה לשכשך את היין אלא פשוט הוציאה והכניסה, מותר לשתותו.

2. הביצה אסורה באכילה.

ב. אכן התלבטתי בענין זה, יישר כח.

מקורות:

1. שו”ע סי’ קכד סעי’ כה וחכמת אדם סי’ עו סעי’ י, וראה כאן בהרחבה.