התקנת סורגים בדירה שכורה

שאלה:

שלום וברכה
אני שוכר דירה בקומה 5 האם על המשכיר להתקין סורגים או התשלום עלי?
יש לי ילדים קטנים ומדובר בחלון שהוא די נגיש להם ולכן זה ממש מסוכן
בשורות טובות!

תשובה:

שלום וברכה,

ראוי שהמשכיר ישלם על התקנת הסורגים בדירה. ויש שסוברים שהוצאות הסורגים מוטלת על המשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שיד כתב שהכלל בזה: כל דבר שהוא מעשה אומן, והוא עיקר גדול בישיבת הבתים והחצרות – מוטל על המשכיר.

בסורגים לבטיחות, לדעתי ולדעת ממקצת חברי חובת המשכיר, מאחר ורובא דרובא של הדירות מותקן סורגים, וסורגים הינו דבר קבוע ולא ניתן להעביר את הסורגים מבית לבית, ויש לראות את הסורגים כעיקר גדול בישיבת הבתים – כיון שבכל הבתים מותקנים סורגים. אך חלק מדייני בית הדין וכן כמה מפוסקי זמנינו סוברים שאין המשכיר חייב בהתקנת סורגים, כיון שעדיין אינו נחשב כחלק מהבית, והשוכר ראה שהבית ללא סורגים והסכים לכך.

גם לשיטות שאין חיוב על המשכיר לשלם על התקנת הסורגים, אם השוכר התקין סורגים, כשיוצא מהדירה ומשאיר את הסורגים, יוכל השוכר לדרוש תשלום עבור הסורגים, מאחר ורוב הבתים מותקנים סורגים, ודינו של השוכר כיורד לשדה חברו בשדה העשויה ליטע.

ולכן, כיון שיש הסוברים שהחיוב על המשכיר, וגם לפוטרים יוכל השוכר לתבוע את המשכיר כשיוצא מהדירה, ראוי שהמשכיר ישלם מראש את התשלום.