ארגון חסד שהניח ליד ביתי מצרכים בטעות

שאלה:

2 ארגזים מארגון 'לתת' היו מונחים מעבד לדלת ביתי, ללא שום סימן למי זה מיועד, עברתי בין השנים וזה אינו שייך לאף א' מהם, יצרתי קשר עם הארגון והם אמרו שיצרו איתי קשר, בפועל לא חזרו אלי, מה דין האבידה, כביכול הארגון מצידו תרם והוציא מתחת ידו, אלא שזה בטעות, וכן איך היחס לארגון שאינו אדם פרטי, והאם אפשר למסור זאת לארגון חסד אחר, בפרט שיגיע לאנשים שקודמים יותר במצוות צדקה, וכן יברכו על האוכל. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הטוב ביותר שתעביר את החבילות לאדם שמוגדר כעני. ובזה אתה מקיים מצוות השבת אבדה לצדקה.

בהצלחה.

מקורות:

החבילות שהונחו ליד דלת ביתך בטעות לא יצאו מרשות הארגון של הצדקה, כדין נתינה בטעות שאינה מתנה. מדין השבת אבדה כאשר הודעת לבעל האבדה שהאבדה בביתך יצאת ידי חובת השבה, והוא יצטרך לטרוח לבוא אל ביתך. אולם כאן שמדובר בכספי צדקה ויש חשש שאם תמתין לארגון המאכלים יתקלקלו ויהיה הפסד לצדקה ראוי שתעביר את המוצרים לעני אחר, וכיון שלא זכה שום עני במצרכים, ניתן להעביר לכל עני שתרצה, ובזה אתה מקיים את היעוד של הצדקה.