שירות אזרחי לאברך כולל

שאלה:

האם מותר לאברך לעשות שירות אזרחי (בין הסדרים)?

תשובה:

מותר לאדם לעשות זאת אם יש לו בזה כך צורך, וכגון שצריך לצאת לעבוד לפרנסתו וכדומה וזה מעכב, אבל אסור שאברך ירגיש שהוא לא עושה מספיק למען עם ישראל ולכן הוא מרגיש צורך נפשי להפסיק להיות בטלן ולתרום למדינה ולעם… זה שגוי! אברך שלומד תורה תורם לעם ישראל הרבה יותר מכל אדם אחר, שעושה פעילות חשובה ככל שתהיה, ובזה חובה להאמין!

לימוד התורה הוא זה שמקיים את העולם כמבו' במדרש: (תנחומא, בראשית א): "ותניא אר"ש בן לקיש למה נאמר במעשה בראשית יום אחד יום שני יום שלישי יום רביעי יום חמישי, יום הששי ה"א יתירה למה, שהרי בכולן לא נאמר אלא יום אחד יום שני וכן לכולם? מלמד שהתנה הקדוש ברוך הוא עם מעשה בראשית ואמר להם: אם ישראל מקבלים התורה שיש בה ה' ספרים מוטב, ואם לאו אני מחזיר אתכם לתוהו ובוהו".

ובזוהר מצינו שהתורה היא מקיימת את העולם: (תרומה קסא ע"א) "כיון שנברא העולם כל דבר ודבר לא היה מתקיים עד שעלה ברצון לברוא האדם שיהיה עוסק בתורה, ובשבילה נתקיים העולם. עתה כל מי שמסתכל בתורה ועוסק בה, כביכול הוא מקיים כל העולם. הקב"ה הסתכל בתורה וברא את העולם, אדם מסתכל בתורה ומקיים את העולם".

ברכה והצלחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1