לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מחבת חשמלית ללא בית קיבול לעניין טבילת כלים

שאלה:

שלום, קיבלתי מחבת חשמלית [חדשה] לבלינצ'ס, למחבת אין כלי קיבול אלא להיפך היא עשויה כשהיא בולטת כלפי חוץ וטובלים אותה בבלילה והבלינצ'ס מתבשל על גבה (כעין התנורים של פיתות טאבון וכד'), השאלה אם היא צריכה טבילה.
תודה

תשובה:

אין קשר בין טבילת כלים לכלי קיבול כן או לא, ויש צורך לטבו. אם יש חשש שיתקלקל, ניתן לקלקל בזה משהו משמעותי ולתקן על ידי יהודי וכך יחשב שגמר עשייתו על ידי ישראל ואין צורך בטבילה.