לשנות נתונים כדי לקבל הנחה במעון

שאלה:

שלום הרב.
אישתי חוקרת ועושה תואר שני באוניברסיטה.
בתחילת שנה היא קיבלה משכורת מהאוניברסיטה ואח"כ המשכורת נחשבה לה כמילגה.
התמ"ת נותן הנחה במעון על משכורת ולא על מילגה, ומי שמפסיק לעבוד מתחייב להודיע על כך לתמ"ת וזה כולל שליחת טפסים.
האם יש מקום לומר שהם טועים בכללים שלהם ולא להודיע על השינוי או שזה כסף שלהם והם מחליטים איך לחלקו?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להוציא כסף מהמדינה כאשר אין זכות לפי החוק. הכללים נקבעים על ידם, ואין היתר לשנות מההסכמים ולהוציא מהם כספים. ולכן אם הם החליטו להשתתף רק למי שמקבל משכורת ולא למי שמקבל מלגות אין היתר להצהיר הצהרת שווא. ולא משנה אם הם טועים או לא, החלוקה נקבעת לפי הכללים שלהם.

בהצלחה.

מקורות:

להוציא כסף מהמדינה שלא לפי הדין נחשב לגזל, ואסור לגזול את כספי המדינה – גם לשיטות שסוברים שאין דינא דמלכותא בארץ ישראל.