להתלונן על מוכר במשרד הכלכלה

שאלה:

האם מותר לי לפתוח תלונה במשרד הכלכלה על עסק שמוכר מוצר בפיקוח לא במחיר פיקוח?
יכול להיות שיקנסו אותו…

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשלוח תלונה למשרד הכלכלה, מאחר וקיים חשש שייענש בקנסות. אם מדובר במוכר שמרמה את הציבור יש להתרות בו תחילה, ואם לא יתייחס להתראות יההי מותר להלשין עליו.

בהצלחה.

מקורות:

להלשין למשרד ממשלתי שיוכל לקבל עונשים יש בזה חשש מוסר. אולם אם מרמה את הציבור דינו שווה לעוסק בזיופים שכתב הרמ"א בסימן שפח סעיף יב שיש להתרות בו תחילה.