פאה שהשערות קצת דלילות

שאלה:

פאה שהשער שלה קצת דליל, וזה בא לידי ביטוי לדוגמא כאשר היא מונחת על הראש פאה ניתן מקרוב להבחין בנקודות קטנות לבנות [שבעצם זה הראש פאה שנראה מתחת לפאה] מה שאומר שגם שלובשים אותה על הראש, למרות שלא שמים לב, בעצם חלק מהשער מתחת נראה [כנקודות קטנות פה ושם] [רק זה לא ניכר כלל, כי זה אותו צבע של הפאה וממילא לא ניתן לשים לב לזה שיש פה ושם נקודות קטנות של שער טבעי] האם יש בזה בעיה? האם יש הידור להוסיף שערות לפאה כדי שלא יראה אף שיער.

תשובה:

שלום רב,

אין צורך להוסיף שיער למעשה לא רואים את השיער. אמנם מעיקר הדין מבואר בגמרא שקלתה זה מספיק אולם אין זה דת יהודית ופירשו שם הראשונים שהכוונה היא קלתה שזה כמו סל עם חורים שניתן לראות את השיער בעדן. אבל התיאור הנ"ל ודאי אינו נחשב שרואים את השיער.