סיר קרמי חלבי שבישלו בו בשר

שאלה:

סיר קרמי (דומה במראה לשיש שחור) שבישלו בו בשר ואחרי שבוע חלב. האם ניתן להגעיל? אדגיש- בישול ולא טיגון.

תשובה:

כלי חרסינה קרמיקה ופורצלן, דנו הפוסקים שאפשר שהם נחשבים ככלי חרס שאין להם הכשרה כלל. במקרה שהדבר כרוך בהפסד מרובה [מערכת כלים יקרה] והם נאסרו בבשר וחלב, אם זה היה בכלי שני יש שכתבו להקל ולהגעיל כנ”ל שלוש פעמים, אבל אם זה לא הפסד מרובה, או כמו במקרה שלך שהבליעה נעשתה בכלי ראשון – זה סיר ולא צלחת, יש להמנע מלהגעיל, אינני יודע לו הכשרה.

מקורות:

כ”כ בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו, שכיון שמדובר בהפסד גדול ובדרך כלל השימוש הוא ככלי שני ובדבר גוש שהוא רק חומרא, יש להקל באופן הנ”ל, ועל פי דעת העיטור שהכשר זה מועיל להם.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל