חיתוך פירות שאינם חריפים

שאלה:

שלום וברכה. כשחותכים פירות שאינם חריפים בסכין בשרי. מה דינם לגבי מאכלי חלב? האם יש הבדל בין פירות קשים כמו תפו"א ובין פירות רכים כמו עגבניה?
האם היום אומרים שסתם סכין הוא מקונח?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בסכין נקיה זה בחזקת נקי ולא בולע בלי חום מחמת הדוחקא לבד. כאשר יש שמנונית על הסכין, ככל שמדובר בפרי או ירק שיש בו לחלוחית, יש להסיר כדי נטילה. כמובן לכתחילה לא מערבבים כלים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה הפרי צריך נטילה ולא קליפה? הרי אין בליעות כי זה לא חריף ודינו כבשר שחתך בסכין חלבי אינו ב"י וצריך כ"ק משום שמנונית?