העתקת תוכנת מחשב – מיקרוסופט

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
לאחרונה, משרד החינוך פרסם שחתם על הסכם עם חברת מיקרוסופט שתלמידים יכולים להוריד תוכנת אופיס גרסה מתקדמת ולהשתמש בה בחינם, הורדה עד ל 5 מכשירים. בתי תלמידה בחינוך חרדי ואין לנו אינטרנט בבית כדי להוריד:
1)האם מותר לנו להעתיק תוכנה זו דרך טכנאי מחשבים (בתשלום נמוך) או יש בעיה עם גזל?
2)בכלל מתי מותר לקחת תוכנה כלשהי מועתקת דרך טכנאי בתשלום נמוך.

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך רשות להוריד את התוכנה, מותר לך להעתיק בכל צורה שתוכל – גם על ידי טכנאי מחשבים.

בכללות אסור להעתיק תוכנות כדין הפרת זכויות יוצרים שאסורה לפי הלכה. בתוכנות של מיקרוסופט יש להקל וכפי שכתבתי כאן.

בהצלחה.