האם חייבים לשלם לחוג שביטלתי באמצע השנה

שאלה:

שלום רב,
רשמתי את ביתי בתחילת שנה לחוג ושילמתי ב12 שקים מראש
באמצע השנה לא הייתי מרוצה כלל מהחוג ותכננתי להוציא את הילדה. כאשר התקשרתי לבעלת החוג היא אמרה לי מייד שאין החזר כספי בכל מקרה ולדבריה זה היה רשום בחוזה שחילקה בתחילת שנה. אציין כי לא זכור לי שחתמתי על חוזה זה.
לאחר מכן הגיע תקופת הקורונה והחוג נעצר כליל לחודשיים, ולאחר מכן המשיך עפ הוראות משרד הבריאות, אני הפסקתי לשלוח את הילדה הן מבחינת שלא הייתי מרוצה והן מבחינת סכנת ההידבקות בקורונה, אציין כי בכל התקופה בעלת החוג המשיכה להפקיד את השקים שלי כסדרן למרות שחודשיים כאמור כלל לא התקיים החוג,
השאלה שלי האם אני יכולה לבטל את יתרת השקים שנותרו?
תודה
בכבוד רב
חגית.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה לא ניתן לבטל חוג באמצע שנה – אחרי שכבר התחיל החוג. ולכן רצוי להתנות בתחילת החוג שמעוניינים בתקופת ניסיון.

בתקופת הקורונה אין חובת תשלומים, ולכן אם בעל החוג גבתה תשלום על תקופת הקורונה, ניתן לבטל שתי צ'קים אחרים כנגד התשלום שגבתה בעלת החוג.

בהצלחה.

מקורות:

אחרי תחילת הקורס נחשב שהפועל התחיל במלאכתו ולא ניתן לבטל בתוך תקופת העבודה – גם אם לא היה חוזה. ראה שו"ע חו"מ סימן שלג.