דיני נגיעה בהצלת חיים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים ; האם מותר לאשה לעסוק בהענקת טיפול רפואי/הצלת חיים של גבר שכלול במגע, מה הכללים בזה איך אפשר לקבוע מה מותר ומה אסור בצורה ברורה , תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שככל שמדובר בהצלת חיים אין מקום כלל לשאלה ומה שצריך לעשות מותר. לגבי סתם טיפול רפואי בקופת חולים המצריך מגע, ככל שניתן ללכת אשה לאשה וגבר לגבר חובה להשתדל בזה כדי שלא יבואו לידי הרהור, אף שאין איסור מעיקר הדין ככל שלא מדובר במגע של חיבה. לגבי אשה נדה שבעלה רופא כידוע נחלקו הדעות, כמבואר בשו"ע בסי' קצה סעי' טו-יז.