תפילין קטנות מאוד – מהודר או לא?

שאלה:

שלום, אני ספרדי שמברר כעת לגבי קניית תפילין רש"י חדשות ובעז"ה בהמשך גם ר"ת. אני משתדל ללמוד כמה שיותר את ההלכות בנושא לפני הקנייה, כדי לדעת במה אפשר להדר ובמה לא.
ראיתי שהפוסקים הספרדים כותבים שעדיף להניח רש"י ור"ת יחד, אך מפאת גודלם של התפילין לא נוהגים כך כדי לא יצא שכרנו בהפסד.
אשמח לדעת מה לגבי תפילין פצפונים, שהם בגודל 22מ"מ. לא מצאתי לגביהם התייחסות בפוסקים וגם לא כ"כ אנשים שמניחים כאלה. אני תוהה אם ישנן סיבות אחרות שיש לחשוש להן בתפילין פצפונים?
תודה!

תשובה:

ככל שהתפילין יותר קטנות, כך הם מועדות לפורענות… קשה לכתוב פרשיות כאלו בהידור, וקשה להדר בכשרות הבית. הייתי מציע לך להתייעץ בענין עם הגאון רבי מנחם יהודה גרוס ראש ורב לשכת הקודש לעניני סת"ם, שהוא עוסק גם באופן אישי בבתי תפילין, המייל שלו [email protected] תנסה בהמשך השבוע, מחר בערב בנו מתחתן.