תפילה על חולה סופני

שאלה:

האם יש ענין להיתפלל על חולה סופני או שזה תפילת שוא? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שיש ענין להתפלל, ראשית, אפילו חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים, שנית חיי שעה הם גם דבר יקר עד מאוד. מלבד זאת גם אדם הנוטה למות יש להתפלל שיהיה לו טוב, שלא יסבול, ושהטוב והישר יעשה בו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אבא שלי היה חולה סופני סרטן ריאות שלב 4 , לא הותירו לו סיכוי אבל לא עניין אותנו הרופאים כי הקב"ה הוא הרופא הכי גדול, הייתי קוראת כל יום פיטום הקטורת , אבא נפטר תוך 10 חודשים אבל כל תפילה באה לטובתו בעולם הבא

  2. זה ברור שיש ענין להתפלל על חולה שבדרך הטבע כבר לא יבריא?
    ראיתי מהגרש"ז אויערבאך שבד"כ לא היה ממליץ להתפלל על חולה במצב כזה. אלא רק להתפלל שלא יסבול יסורים.

  3. אפשר להתפלל שיהיה לו הטוב ביותר, וה' יעשה הטוב בעיניו. אבל הנושא אינו אם יבריא או לא, אלא רק באופן שכבר חייו אינם חיים..

  4. זה שאפשר להתפלל שיהיה לו הטוב ביותר זה ברור
    השאלה האם גם אפשר להתפלל שיבריא או שזה בגדר תפילה על מעשה ניסים?
    [לפעמים אנשים מפרסמים שמות לתפילה של אנשים של"ע מערכות הגוף כבר קרסו או שיש מחלה סופנית בשלב מתקדם ל"ע. ועמך ישראל הצדיקים ממהרים לשלוח את השם ברשימות תפוצה וכד' ורבבות מתפללים שיבריא, ואח"ז שמגיעה ח"ו השמועה הלא טובה. אנשים מקבלים חולשה בכח התפילה. השאלה האם מראש ראוי בכלל במוסדות חינוך וכד' להתפלל על כאלה חולים בנוסח של "תפילה שיבריאו"