תפילה במקלחת באופן זמני

שאלה:

האם, באמצעות ניקיון-מתאים
ויריעות-ניילון-שאינן-שקופות בשביל-מכסה 2 או 3,
-ניתן להכשיר חדר-מקלחת
כדי שבאופן זמני ישמש
מקום ל-תפילה ול-לימוד-תורה ?

תשובה:

שלום וברכה

כדי לבטל ממנו דין מרחץ, צריך לעשות בו שינוי מעשה, כלומר לעקור בו את המקלחת וכדומה, לבטל אותו לגמרי מרחץ לעולם ולא באופן זמני, ועל ידי פעולה. בלא זה אסור ללמוד שם.

מקורות:

משנה ברורה סימן פד:

אפילו היתה דרכו של אותו המרחץ לרחוץ בו רק בימות החמה ובימי החורף הוא סגור מ"מ [ה] גם אז כל דיני מרחץ עליו דלא נעקר עדיין שמו ממנו [ו] אך אם עשו שינוי מעשה בגופו כגון שעקרו שם תנורו וכיוצא בו ועשוהו בית דירה מותר לו להניח בפתחו מזוזה ולברך עליה ולקרות ולהתפלל שם וכן הדין לענין בית הכסא.