פתיחת עסק אחרי שהוא נשרף

שאלה:

שלום כבוד הרב אני במקצועי קצב ואחרי שנים בתחום החלטתי לפתוח עסק קצביה חודש אחרי הפתיחה העסק נשרף אבל תודה לה' יש ביטוח שאלתי מקובל והוא אמר לי לא לפתוח כי אין לי תיקונים בזה הרב בבית הכנסת אמר לי לא להתעסק בנסתרות ולהיות תמים עם ה' ואם נראה על פי ההגיון לפתוח שאפתח אבל אני מבולבל מה לעשות כי הרב בבית כנסת לא מקובל…

תשובה:

מקובל זה לא נביא, מי שאומר נבואות בהכרח מדבר שטויות… מה שהרב אומר לך זו האמת. תסמוך על בורא עולם תקבל על עצמך לשאת ולתת באמונה, לבדוק היטב את המשקל, להפריש מעשר כספים לצדקה, לא להטעות אנשים עם הסחורה, ובעזרת ה' תראה רק ישועות ושפע גדול של ברכה והצלחה.

ערב טוב ומבורך.