לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משפט לבדיקה אם החולה יחיה או ימות

שאלה:

שלום לרבנים.
יש לי רב שאני מחוברת אליו , הוא הוציא ספר חדש.
בספר תהילים קל"ט ,ט"ז כתוב משפט שאם אומרים אותו בכניסה לחדר החולה ונכנסים ואם החולה מדבר הוא יחלים ואם הוא שותק ימות,
או
מסתכלים לתוך העיניים של החולה ואם רואים השתקפות שלך בעיניו החולה יבריא
האם זה נכון??

תשובה:

אינני מכיר דבר כזה ובכל אני לא אוהב דברים כאלו! יש להאמין בה' בתמימות, להרבות בתפילות ולא לעסוק בדברים חסרי בסיס.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    אם הרב שלה כתב בספר ואתם לא מכירים זה בסדר,
    אני רוצה להבין בשביל מה להוסיף שלא אוהבים וכו' אתם יש לכם ניסיון ובטוח שאינכם טועים רק להבין
    כנראה שהרב שלה יר"ש אולי הוא טועה בעניין זה,
    אבל זה הרב שלה
    ולמה להוריד מההערכה שלה לרב שלהם
    וכנראה שהרבה מצוות עושים בזכותו, אשמח לתשובה [אני עוסקת בקירוב ואני יודעת שיכול להיות לזה השלכות שליליות].

  2. הבעיה שאת מציגה אני מתלבט בה המון… מצד אחד אנשים לפעמים נתקלים ברבנים שאינם ראוים וחבל, כי דבר כזה בסופו של דבר מזיק מאוד ומכניס המון שטויות לראש, לפעמים יש בעיות של נוכלות והוצאת ממון שלא כדין וכו', מצד שני לפעמים זה גורם חולשה, אני מקווה שמי ששומע ממני כך, מבין שיש להתחבר לרבנים גדולים וחשובים, ולא להחלש אלא להיפך.